Echternach

Echternach is gelegen aan de Sûre of Sauer. Echternach is de oudste stad in Luxemburg en grenst aan de Eiffel. Door de rotsen, watervallen en bossen wordt het ook wel eens Klein Zwitserland genoemd. Inwonersaantal 5.000.

Het 15e eeuwse historische stadhuis in gotische stijl ligt midden in de stad. Het centrum van Echternach is voetgangerszone en op het marktplein worden jaarmarkten en andere evenementen gehouden. De mooie binnenstad heeft veel restaurants, terrasjes, cafe's en hotels. Echternach trekt ontzettend veel toeristen, zoveel dat de aantallen toeristen het inwonertal overtreft.

In Echternach vind je de abdij van Willibrord met daarin het graf van de heilige Willibrord. Deze Ierse monnik Willibrord kwam naar Echternach en bouwde hier een grote abdij. In het klooster zijn nu een school en kantoren te vinden. Op dinsdag na Pinksteren is de jaarlijkse Processie van Echternach ter ere van Willibrord.

Romeinse villa en het didactische museum voor het leven van de Romeinen www.villa-echternach.lu

Centre Culturel Touristique et de Congrès TRFOLION Grote concertzaal met 605 plaatsen theater en congreszaal met 312 plaatsen. www.trifolion.lu

Echternachfestival Iinternationaal Festival voor muziek. Mei en juni klassieke muziek. September jazz muziek

Ten zuiden van Echternach ligt het meer van Echternach (Lac d'Echternach). Aan het meer van Echternach kun je vissen, zonnebaden, waterfietsen huren, maar zwemmen mag je er niet. Echternach en omgeving is een waar paradijs voor watersporters, wandelaars en fietsers.

De brug over bij Echternach kom je in Echternachbrück, het gedeelte waar je een bijzonder leuke camping kunt vinden. Deze camping is op loopafstand van het oude stadscentrum van Echternach. In Echternachbrück vind je ook op loopafstand een mooie grote bakkerij en een supermarkt.

Interessante internetsites:
De Stad Echternach
Tourist Office Echternach
Echternachfestival
Romeinse Villa
www.trifolion.lu
Marathon Echternach


Het land Luxemburg

Het weer in Luxemburg

Gemeenten van het land Luxemburg:


kaart van Luxemburg