Weiswampach

In het noordelijkste puntje van Luxemburg in het Ourdal ligt de gemeente Weiswampach met daarin het dorpje Weiswampach. Weiswampach heeft ongeveer 1.200 inwoners. Weiswampach wordt omgeven door Dennenwouden en ligt gedeeltelijk op een rotsachtige hoogvlakte.

Weiswampach heeft 2 kunstmatige meren, een walhalla voor watersporters. Het onderste meer genaamd Untere See is uitermate geschikt om te zwemmen, waterfietsen, peddelen en windsurfen. Het bovenste meer genaamd Obere See is het domein van de vissers.

Vanwege de gunstige brandstofprijzen hebben Weiswampach en het aan de grens gelegen Wemperhardt veel Duitse en Belgische tanktoeristen. Er bevinden zich meerdere grotere tankstations waar tot wel 25 auto's gelijktijdig kunnen tanken.

Weiswampach heeft een mooie camping. Deze camping Du Lac bevind zich in een rustige omgeving binnen een recreatie gebied op een terrein van 65 hectare en is gelegen aan de oevers van de 2 meren. Camping is onder beheer van de gemeente: Voor info mail naar camping.weiswampach@pt.lu

Authentieke landelijk gelegen dorpjes Binsfeld, Holler en Breidfeld zijn het bezoeken waard. Holler heeft een Romaanse kerk uit de 11de eeuw met mooie 14e eeuwse fresco’s. Monument ter nagedachtenis aan de bemanning van de 2 Lancaster vliegtuigen die neergestort zijn tijdens de 2e Wereldoorlog.
Binsveld heeft een leuk streekmuseum. Museum over het plattelandsleven "A Schiewesch". www.museebinsveld.lu

Ook in de winter is Weiswampach het bezoeken waard, zeker als je graag wilt langlaufen in de natuur. In totaal heeft Weiswampach 50 kilometer wandelpaden.

Het is heerlijk wandelen in het Natuurpark Our. Het natuurpark bevind zich in Heinerscheid.

Interessante internetsites:
la Commune de Weiswampach
www.museebinsveld.lu
Natuurpark Our


Het land Luxemburg

Het weer in Luxemburg

Gemeenten van het land Luxemburg:


kaart van Luxemburg